ورزش در بارداری دو شرط اصلی دارد:
1 . بارداری جزو بارداری های پر خطر نباشد.
2. تمرینات بر اساس استانداردهای مخصوص خانم‌های باردار طراحی شده باشد.


عوامل خطر در ورزش بارداری را بشناسید

بعنوان یک قانون تغییرناپذیر، ورزش در صورت وجود هر یک از موارد زیر برای مادران ممنوع است. این علائم خطرناک حین ورزش بارداری را جدی بگیرید:
ریسک زایمان زودرس
لکه بینی یا خونریزی
نشت کیسه آب

اگر شما جزو آن دسته از افرادی هستید که قبل از بارداری ورزش منظم داشته‌اید، می‌توانید تمرینات خود را (البته با اعمال تغییرات ) ادامه دهید. در سه ماهه اول حداکثر 3-4 روز در هفته و هر جلسه حداکثر 30-40 دقیقه. با پیشرفت بارداری باید از زمان و شدت تمرین خود کم کنید.


اگر اهل ورزش نیستید...

اگر قبل از بارداری اهل ورزش نبوده‌اید، می توانید با حداکثر 15 دقیقه فعالیت خیلی کم شدت مثل پیاده‌روی شروع کنید و کم کم زمان فعالیت خود را به حداکثر 30 دقیقه برسانید.

به هر حال شما چه جزو افراد ورزشکار باشید چه غیر ورزشکار، در طول بارداری شرایط خاصی دارید و باید نسبت به برخی علائم در خود حساس باشید و اگر هر کدام از علائم خطرناک حین ورزش در بارداری را در خود مشاهده کردید، بلافاصله ورزش را متوقف کرده و با پزشک خود مشورت کنید. این علائم عبارتند از:
خونریزی یا لکه بینی
احساس سرگیجه و سبک شدن سر
تنگی نفس
درد قفسه سینه
سردرد
احساس ضعف در عضلات
درد و یا ورم در عضلات پشت ساق پا
احساس انقباض در رحم
کاهش حرکت جنین
احساس خروج آب از واژن
 



در ورزش هنگام بارداری مراقب پاهایتان باشید

در بارداری، حین ورزش یا پیاده‌روی بسیار باید مراقب پیچ خوردگی مچ پا باشید چرا که به خاطر افزایش سطح هورمون ریلکسین، رباط‌ها و تاندونها انعطاف پذیرتر و نرم تر می‌شوند و مفاصل بیشتر در معرض آسیب دیدگی قرار می‌گیرند، به ویژه مچ پا. بنابراین استفاده از کفش های مناسب بسیار حائز اهمیت است و باید از پوشیدن کفشهای پاشنه بلند و ناراحت خودداری کنید تا بارداری سالمی را پشت سر بگذارید.

منبع: نی نی سایت